Omgeving van Westkapelle

Westkapelle is een mooi dorp aan de Walcherse kust en is vooral bekend om haar vuurtoren. Als u Westkapelle binnenrijdt, is deze niet te missen! Deze kan beklommen worden en als u op de top van deze toren bent heeft u een prachtig uitzicht over Westkapelle en de rest van Walcheren.

Maar er is meer te doen: het Polderhuismuseum is opgericht ter nagedachtenis aan de Tweede Wereldoorlog en de slachtoffers hiervan. In de zomer is het goed toeven op het strand van Westkapelle en is de seizoensmarkt (elke vrijdag) zeker een aanrader! 

    
Strand Westkapelle                Lage Licht Westkapelle

Middelburg (hoofdstad van Zeeland) bevindt zich op 20 minuutjes rijden van Westkapelle

Het is een stad met zowel moderne als oude bezienswaardigheden. Zo kunt u de abdij van Middelburg bezoeken en de abdijtoren Lange Jan beklimmen en Mini Mundi bezoeken (attractiepark en miniatuurpark). Ook zijn er musea voor jong en oud, waaronder het Zeeuws Museum. In Middelburg is het elke donderdag markt en koopavond.

        

Een andere leuke stad op Walcheren is Vlissingen 

Deze stad is vooral erg leuk voor diegene die van de zee en toebehoren houden. Er is een (jacht)haven en een boulevard langs de zee, maar daarnaast zijn er ook enkele attracties gericht op het thema zee. Zo is er een heus piratenpark met zeeaquarium (het Arsenaal) en het MuZEEum, dat u alles vertelt over de maritieme geschiedenis van Zeeland.

      

Naast de hierboven beschreven plaatsen zijn ook o.a. Zoutelande, Veere en Domburg leuk om te bezoeken! Daarnaast kunt u op deze site een kijkje nemen over wat er zoal in de buurt te doen is!

Handige links

VVV Zeeland Deltapark Neeltje Jans Imkerij Poppendamme Mini Mundi Polderhuis Museum Het Arsenaal Watersnoodmuseum Zeeuws maritiem muZEEum Zeeuws Museum Zoutelande